تجهیزات آبی, گاتر

نصب گاتر از 0 تا 100 در 10 مرحله + ویدئو آموزشی و عکس اجرایی

روش نصب گاتر گاتر خرید گاتر گاتر ارزان

نصب گاتر

نصب گاتر شامل حفر کانال به صورت تراز، قرار دادن گاتر داخل کانال، وصل کردن گاتر به لوله های خروجی فاضلاب کف، استفاده از چسب پلی اورتان برای آب بند کردن قطعات گاتر و در نهایت پر کردن زیر و اطراف گاتر با ملات می باشد، همچنین از ته بند هنگام مسدود کردن گاتر در ابتدا و انتهای گاتر استفاده می شود. در ادامه به شرح کامل مراحل نصب گاتر جهت آشنایی مشتریان گرامی اشاره میکنیم.

اول برای نصب گاتر باید بعد از بررسی دقیق محل اجرا، مشخص کردن نوع کاربری گاتر، محاسبه متراژ مورد نیاز و با توجه به ابعاد گاتر خریداری شده کانالی داخل زمین حفر کرده که از ابعاد گاتر بزرگ تر بوده تا فضای کافی برای ملات و بتن ریزی داشته باشیم. بعد از حفر کانال و انجام دادن اولین مرجله نصب گاتر، جوب را تراز می کنیم و محل نصب گاتر را آماده می کنیم، عایق بندی جوب با قیرگونی یا ایزوگام را انجام می دهیم.

 

نصب گاتر

 

بعد از خشک شدن ایزوگام قطعات گاتر را که به صورت نر‌ و مادگی هستند داخل یکدیگر مونتاژ کرده و به صورت تراز در طول جوب قرار می دهیم و از چسب پلی اورتان در درزها برای آب بندی قطعات گاتر استفاده می کنیم. سپس با استفاده از اتصالات مربوطه، گاتر ها را به لوله فاضلاب متصل کرده و از قسمت زیر و کنار گاتر بتن ریزی را انجام می دهیم تا کانال پیش ساخته در بتن غرق شده و در محل به صورت دائم ثابت شود. بعد از گذشت 48 الی 72 ساعت بعد از خشک شدن بتن، گاتر آماده آب گیری و قابل استفاده است.

این نکته قابل توجه است که برای نصب گاتر باید همیشه حداقل 1.5 تا 2 سانتی متر ملات خور در نظر بگیریم. به عنوان مثال برای نصب گاتر با ابعاد 16*20 سانتی متر باید تقریبا جوبی به عرض 25 سانتی متر و عمق 20 سانتی متر آماده کنیم تا نصب گاتر به درستی انجام شود.

 

گاتر چیست

 

قابل ذکر است محلی که برای نصب گاتر در نظر گرفته ایم باید کاملا تراز بوده و شیب نداشته باشد همچنین نباید به هنگام نصب گاتر، به آن شیب داد تا بعد از نصب گاتر ها از درزها و اتصالات آن آب نشت نکند و همچنین سطح گاتر از کف سازی بالاتر نیاید. جهت اتصال گاتر به کفشور، کف گاتر را با گرد بر متناسب با سایز لوله فاضلاب سوراخ کرده و به کمک اتصال خروجی از کف، گاتر خود را به لوله های فاضلاب متصل می کنیم تا بعد از جمع آوری آب های سر ریز توسط کانال به سمت فاضلاب یا تصفیه خانه هدایت و در نهایت از خروجی های نصب شده به درستی خارج شود.

 

ویدئو آموزشی جهت نصب گاتر

در ویدئو زیر با اصول کلی و نحوه صحیح نصب گاتر آشنا می شویم. استفاده از کانال پیش ساخته استاندارد و متناسب با کاربری محوطه مورد نظر و همچنین رعایت دقیق دستورالعمل های نصب گاتر برای حفظ طول عمر گاتر امری ضروری می باشد که باید به آن توجه داشت.

 

نصب گاتر از 0 تا 100 در 10 مرحله

در این بخش از مقاله به معرفی اصولی و قدم به قدم نصب گاتر به صورت کامل و با جزییات دقیق به همراه تصاویر اجرایی می پردازیم. این 10 مرحله از نصب گاتر به صورت کلی شامل:

  • حفر کانال
  • تراز کردن کانال
  • قرار دادن گاتر به صورت تراز
  • اتصال گاتر ها و استفاده از چسب
  • مسدود کردن ابتدا و انتهای گاتر با ته بند
  • اتصال گاتر به لوله فاضلاب با خروجی کف
  • ادامه نصب گاتر به صورت تراز در طول کانال
  • قرار دادن درپوش گاتر روی بدنه هنگام بتن ریزی
  • هم سطح سازی لبه گاتر با کف سازی تمام شده
  • پایان کار نصب گاتر، آب گیری گاتر و استفاده از گاتر

در ادامه به معرفی تخصصی هر یک از مراحل می پردازیم. با استناد به این 10 مرحله می توانید گاتر خریداری شده را به صورت کاملا اصولی و صحیح نصب کرده و استفاده کنید.

1 – حفر کانال

قبل از حفر کانال با مشخص کردن محل مناسب و با توجه به ابعاد گاتر خریداری شده و توجه به نوع کاربری و محل نصب، کانال را حفر می کنیم. به هنگام حفر اصولی کانال، جهت بتن ریزی و استحکام بخشیدن به گاتر، از بخش کناری و زیر گاتر حداقل 1.5 الی 2 سانتیمتر اضافه تر حفر می کنیم تا فضای کافی داشته باشیم.

 

نصب گاتر کندن کانال

 

2 – تراز کردن کانال

با استفاده از یک ریسمان یا تراز لیزری در امتداد کانال حفر شده خط راستی به وجود می آوریم تا به کمک آن نصب گاتر را به صورت تراز انجام دهیم تا مشکلی از بابت شیب بندی و نشتی آب در درز ها و اتصالات نداشته باشیم.

 

نصب گاتر تراز کردن کانال

 

3 – قرار دادن گاتر به صورت تراز

از آنجایی که ساختار تمامی گاتر ها به صورت تراز می باشد و شیب داخل آن ها وجود ندارد، جهت نصب صحیح و جلوگیری از بروز هرگونه نشتی آب از درز های آن، قطعات گاتر باید به صورت تراز در یکدیگر چفت شده و سپس درون کانال حفر شده قرار دهیم. قبل از نصب کانال پیش ساخته در کانال حفر شده می بایست محل خروجی های فاضلاب و انشعابات مشخص شده باشد و با استفاده از ایزوگام یا قیرگونی محل نصب را عایق کنیم.

 

نصب گاتر

 

4 – اتصال گاتر ها به یکدیگر و استفاده از چسب

طول تمامی قطعات کانال های پیش ساخته 50 سانتیمتر یا بعضا 100 سانتی متری می باشد. از این رو به هنگام نصب و قرار دادن آن ها به صورت نر و مادگی داخل یکدیگر و آب بند کردن آن ها می بایست از چسب پلی اورتان یا چسب های سیلیکونی درجه یک استفاده شود تا بعد از گذشت نشتی آب نداشته باشد.

 

نصب گاتر

 

5 – مسدود کردن ابتدا و انتهای گاتر با ته بند

زمانی که برای نصب گاتر خود اقدام می کنید لازم است که از درپوش های انتهایی و خروجی از کف طراحی شده جهت جلوگیری از خروج ناخواسته آب و نشت به اطراف به محوطه جلوگیری شود. از این رو باید از درپوش های ابتدایی و انتهایی کانال پیش ساخته که با نام ته بند شناخته می شوند باید استفاده شود.

 

نصب گاتر

 

6 – اتصال گاتر به لوله فاضلاب با خروجی کف

پس از نصب کانال پیش ساخته و مونتاژ قطعات به یکدیگر و قرار دادن گاتر داخل کانال حفر شده به صورت تراز، از کف و دیواره گاتر یا ابتدا و انتهای آن با استفاده از اتصالات نام برده برای خروج سیالات اقدام می کنیم. می توانید با استفاده از اتصالات جهت هدایت آب یا سیالات ریخته شده داخل گاتر، گاترها را به صورت مربع، مستطیل، L ، T ، U شکل اجرا کرد.

 

نصب گاتر

 

7 – ادامه نصب گاتر به صورت تراز در طول کانال

به نصب گاتر در امتداد کانال حفر شده به صورت تراز ادامه دهید تا به انتهای کانال حفر شده برسید. جهت اتصال گاتر و گرفتن انشعابات از اتصالات حتما باید از چسب پلی اورتان استفاده کنید تا آب بندی گاتر به درستی انجام شود.

 

نصب گاتر

 

8 – قرار دادن درپوش گاتر روی بدنه هنگام بتن ریزی

با استفاده از چسب پهن یا نایلونی ضخیم، درپوش گاتر را می پوشانیم تا به هنگام بتن ریزی از طرفین گاتر، درپوش گاتر دچار آسیب دیدگی و یا نیاز به نظافت نداشته باشد و سپس بعد از بتن ریزی پوشش ها را از روی درپوش جدا می کنیم. این نکته قابل ذکر است که هنگام بتن ریزی به علت فشاری که بتن یا ملات به لبه های گاتر می آورد و ممکن است لبه های گاتر جمع شود حتما باید درپوش گاتر روی بدنه گاتر قرار گرفته باشد و بعد بتن ریزی انجام شود.

 

نصب گاتر

 

9 – هم سطح سازی لبه گاتر با کف سازی تمام شده

پس از نصب گاتر و قرار دادن آن داخل کانال حفر شده به صورت تراز و بتن ریزی در طرفین و زیر گاتر با کمک ماله سطح ملات یا بتن را صاف کرده تا با لبه ی گاتر هم سطح شود، این امر به علت جلوگیری از پا گیر شدن و حرکت کامل و صحیح آب به داخل گاتر می شود.

 

نصب گاتر

 

10 – پایان کار نصب گاتر، آب گیری گاتر و استفاده از گاتر

در مرحله پایانی پس از بتن ریزی و گذشت 48 تا 72 ساعت جهت خشک شدن بتن، هم سطح سازی گاتر با کف و برداشتن پوشش های روی درپوش کانال آبرو و انجام کف سازی اطراف محل نصب کانال پیش ساخته، گاترها آماده ی آب گیری و هدایت سیالات به سمت کفشور می باشد. بعد از اتمام کار نصب گاتر مقداری آب درون گاتر بریزید تا اطمینان حاصل کنید که آب به درستی جریان دارد و هیچ‌ گونه نشتی یا گرفتگی وجود ندارد.

گاتر ها را به صورت منظم از برگ‌ ها و آشغال‌ ها پاک کنید تا از گرفتگی جلوگیری شود. به صورت دوره‌ ای وضعیت براکت‌ ها و اتصالات را بررسی کنید و در صورت لزوم آن‌ ها را تعمیر یا تعویض کنید تا از نشت آب جلوگیری شود.

 

نصب گاتر

 

با رعایت این مراحل، گاتر به درستی نصب شده و از آسیب‌ های ناشی از آب باران به ساختمان و زیر ساخت ها جلوگیری می‌ شود. البته قابل ذکر است که نصب گاتر نیاز به دانش و تخصص خاصی ندارد و با مطالعه دقیق این مقاله می توانید به نصب گاتر بپردازید. در صورت بروز هرگونه سوال در هنگام نصب می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

نقش اتصالات گاتر در نصب گاتر چیست؟

به هنگام نصب گاتر، اتصالات نقشی مهمی ایفا می کنند و باید به هنگام نصب گاتر به تعداد لوله های خروجی یا تعداد لوله های فاضلاب، تعداد درپوش های انتهایی توجه داشت. نحوه محاسبه خروجی ها فاضلاب بسیار آسان بوده و فقط کافیست به تعداد لوله های فاضلاب یا کفشور ها توجه کنید و به همان تعداد خروجی کف گاتر تهیه کنید. اما محاسبه تعداد درپوش های انتهایی نیاز به توجه بیشتری داشته که در ادامه به روش محاسبه آن ها می پردازیم.

از آن جایی که طول تمامی قطعات گاتر ها 50 یا بعضا 100 سانتی متری هستند، به هنگام نصب گاتر این قابلیت را دارند که بدنه آن ها به صورت نرینگی و مادگی داخل یکدیگر چفت و مونتاژ شوند. این چفت شدن می تواند به صورت خطی و در امتداد یکدیگر باشد و یا از پهلو به صورت L انجام گیرد. همچنین نصب گاتر ها را می توان به صورت مربع، مستطیل، خط راست، صلیبی و … اجرا کرد. بعد از پایان هر لاین گاتر و یا در قسمت کنج، قرار دادن یک درپوش انتهایی جهت مسدود کردن و جلوگیری از بیرون زدن آب از آن قسمت امری ضروری می باشد.

 

نصب گاتر

 

همچنین به هنگام  قرار دادن درپوش انتهایی به هنگام نصب گاتر در کنج و انتهای هر لاین گاتر نصب شده می بایست از چسب پلی اورتان برای آب بندی آن قسمت استفاده شود تا به صورت کامل عایق شده و آب از آن قسمت نشت نکند. اگر به تصویر زیر دقت داشته باشید، درپوش انتهایی در قسمت کنج گاتر قرار داده شده تا آب از آن قسمت به بیرون نشت نکند. همچنین از چسب آب بندی برای عایق کردن درپوش انتهایی، اتصال خروجی کف و همچنین خود گاتر استفاده شده است.

 

نصب گاتر

 

روش اتصال و سوار کردن قطعه خروجی کف گاتر به این صورت انجام می گیرد که ابتدا کف گاتر را با استفاده از گرد بر، تیغ یا کاتر به اندازه قطر لوله فاضلاب برش می زنیم. سپس قطعه پایینی خروجی کف را که شبیه نافی 10 سانتی می باشد از زیر قسمت برش زده به چسب پلی اورتان به بدنه گاتر می چسباینم، سپس قطعه بالایی خروجی کف را که مانند بعلاوه است از داخل بدنه گاتر به قطعه زیرین پیچ می کنیم تا محکم به یکدیگر چفت شوند. قطعه بالایی به غیر از محکم کردن اتصال خروجی از ورودی ضایعات به داخل لوله جلوگیری می کند.

 

اجرای گاتر

 

در تصویر بالا قسمت بالایی اتصال خروجی کف را مشاهده می کنید که به صورت بعلاوه در قسمت زیرین اتصال خروجی کف پیچ شده است تا آن را ثابت نگه داشته و از ورود ضایعات به داخل لوله جلوگیری کند. قسمت بالایی اتصال خروجی کف به صورت پیچ داخل قسمت پایینی متصل می شود.

 

روش اجرای گاتر

 

در تصویر فوق قسمت پایینی یا نافی اتصال خروجی را مشاهده می کنید که بعد از برش زدن بدنه گاتر نسبت به قطر آن، با چسب به زیر بدنه چسبانده شده تا مستقیما وارد لوله فاضلاب شود.

 

روش آب بند کردن گاتر و اتصالات جانبی

جهت آب بندی گاتر و اتصالات مربوطه از انواع چسب های سیلیکونی می توان استفاده کرد. البته بهتر است چسب مورد استفاده، چسب پلی اورتان باشد تا هم در برابر نشت آب از گاتر و اتصالات جلوگیری کند و هم در برابر انواع سیالات مختلف و مواد اسیدی از بین نرود. از چسب پلی اورتان برای آب بند کردن قطعات 50 یا 100 سانتیمتری کانال پیش ساخته، درپوش های انتهایی و اتصال خروجی از کف گاتر استفاده می شود. اگر آب بند کردن صحیح قطعات به درستی صورت گیرد می توان از نشت آب و ورود آن به محوطه یا زیر ساخت جلوگیری کرد.

آب بند کردن کانال ها به این صورت انجام می گیرد که هنگام اتصال هر قطعه 50 یا 100 سانتیمتری گاتر به صورت نر و مادگی به هم باید در شیار های آن یک لایه چسب بزنیم و سپس قطعه بعدی را چفت کنیم. این روش گاتر ها را کاملا عایق و آب بند کرده و مانع از نشت سیالات می شود. همچنین هنگام نصب ته بند برای مسدود کردن ابتدا و انتهای گاتر و خروجی کف برای اتصال به کفشور باید از چسب پلی اورتان استفاده شود تا نحوه نصب گاتر صحیح انجام گیرد.

 

گاتر چیست

 

نصب انواع گاتر با توجه به جنس درپوش و کلاس وزنی

روش نصب تمامی انواع گاتر ها تا حدودی یکسان می باشد اما قابل ذکر است که نصب گاتر های صنعتی به دلیل استقرار در محوطه های پر فشار و با تردد بالا مانند سوله ها، کارخانجات، بنادر، معابر شهری و غیره از روش نصب متفاوتی نظیر میزان بتن ریزی، استقرار در محل با استفاده از میلگرد و غیره برخوردارند.

قابل ذکر است که بدنه تمامی گاتر ها یکسان می باشد و تنها جنس درپوش آنها نسبت به محل استفاده متفاوت است. یکی از دلایل ایجاد تفاوت در نصب گاتر نوع درپوش گاتر می باشد که به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می شوند و هر یک اجرای متفاوتی با یکدیگر دارند.

 

نصب گاتر

 

نکاتی که به هنگام نصب گاتر باید به آن ها توجه داشت

در این بخش به پاسخگویی اکثر سوالات شما مشتریان عزیز و همچنین شفاف سازی به هنگام خرید و سهولت نصب کانال پیش ساخته می پردازیم. در صورت بروز مشکل به هنگام نصب گاتر می توانید با کارشناسان مجرب فروش در بخش پشتیبانی تماس حاصل فرمایید. به طور خلاصه این نکات شامل: ابعاد گاتر، محل استقرار و نصب گاتر، خرید گاتر متناسب با محل اجرا و نوع کاربری گاتر، جنس درپوش گاتر و مقاومت آن در برابر عوامل محیطی، کلاس وزنی گاتر و میزان تحمل آن در برابر بار گذاری های مختلف می باشد.

نصب گاتر

 

  • چرا به هنگام نصب نیاز به اتصال خروجی از کف یا کنار گاتر داریم؟

اگر آب یا سیالات سر ریز محوطه درون بدنه کانال پیش ساخته به مدت طولانی ثابت باقی بماند موجب ایجاد بوی نامطبوع و همچنین تجمع حشرات در آب راکد می شود. از طرفی دیگر آب سر ریز می بایست از طریق چاه فاضلاب تخلیه شده و یا به تصفیه خانه رفته و پس از تصفیه شدن مجدد به چرخه مصرف بازگردد تا از اتلاف آب جلوگیری شود.

 

  • برای اتصال خروجی به چه وسایلی نیاز داریم؟

به هنگام خرید گاتر باید با توجه به تعداد خروجی ها فاضلاب از کف و یا دیواره و همچنین با توجه به ساختار و مدل نحوه نصب گاتر می بایست به تعداد خروجی های کف و خروجی از کنار و همچنین سایز خروجی توجه داشت و مطابق با نیاز پروژه اتصالات تهیه کرد.

 

  • خروجی های  گاتر را چگونه می توان گسترش داد ؟

با نصب لوله های پی وی سی زه کشی شده در امتداد کانال آبرو یا زیر کانال آبرو به هنگام نصب می توانید با کمک گرفتن از اتصال خروجی کف به صورت استاندارد در هر 3 تا 6 متر انشعاب داشته باشید و سیالات را از خروجی ها به سمت فاضلاب یا تصفیه خانه هدایت کنید .

 

  • برای جلوگیری از یخ زدگی لوله خروجی گاتر باید چه اقداماتی انجام داد؟

جهت جلوگیری از یخ زدگی لوله فاضلاب، محل نصب و دفن آن در زیر خط یخ زدگی قرار دهید که در بیشتر مناطق کمربند برفی بین 80 تا 120 سانتی متر متغیر می باشد. حفر یک کانال عمیق تنها زمانی عملی است که انتهای لوله به یک چاه تخلیه ختم شود یا به چاه مرکزی متصل باشد.

 

  • برای پر کردن کانال حفر شده از چه مواردی باید استفاده کرد؟

پس از چفت کردن قطعات کانال پیش ساخته داخل یکدیگر و آب بند کردن درزها و قطعات با چسب پلی اورتان و قرار دادن گاتر داخل کانال حفر شده به صورت تراز، با استفاده از بتن یا ملات طرفین و زیر گاتر را پر می کنیم تا هم سطح کف تمام شده شود. بپس از گذشت 48 تا 72 ساعت و بعد از خشک شدن کامل بتن، گاتر آماده استفاده و آب گیری می باشد. میزان بتن ریزی در اطراف گاتر جهت پر کردن کانال حفر شده نسبت به میزان تردد و تحمل بار ترافیکی و همچنین شیب بندی متفاوت می باشد.

 

نصب گاتر

 

 

تصویر زیر نشانگر نمای گاتر نصب شده در زمین و غرق در بتن از طرفین و زیر گاتر می باشد. همچنین سطح گاتر نصب شده تراز و هم سطح کف سازی است.

نصب گاتر

 

در پایان این مقاله و پس از مطالعه دقیق آن اکنون به ماهیت کلی کانال های پیش ساخته و شیوه نصب گاتر پی بردید. نصب گاتر از اجرای جوب به روش سنتی بسیار ساده و به صرفه تر می باشد، همچنین گاتر ها از نظر آب بندی مطئن تر بوده و سهولت استفاده از آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد.

حال به طور جامع و کامل با روش اصولی نصب گاتر آشنا شدید، در همین راستا می توانید به استناد به این مقاله و همچنین تماشای ویدئو که داخل مقاله آورده شده جهت نصب اصولی گاتر پیش ساخته خود اقدام فرمایید .

این مقاله حاصل یک دهه فعالیت و تجربه تیم فنی گروه پرشین گاتر می­باشد و همکاران ما  تمامی این ویژگی­ ها را در محصولات این شرکت اجرایی نموده اند تا راحتی و امنیت را برای کابران عزیز فراهم نمایند.

11 دیدگاه در “نصب گاتر از 0 تا 100 در 10 مرحله + ویدئو آموزشی و عکس اجرایی

  1. سایه جعفریانی گفت:

    با کمک این بلاگ گاتر خود را نصب کردم
    ممنونم

    1. پرشین گاتر گفت:

      سلام
      ممنون از توجه شما

  2. فراز غلامی گفت:

    بسیار عالی از توضیحات کامل شما

    1. پرشین گاتر گفت:

      ممنون از توجه شما

  3. علی حیدری گفت:

    ممنون از مقاله کامل و جامع شما
    در نصب بسیار مفید واقع شد

    1. پرشین گاتر گفت:

      ممنون از توجه شما

  4. علی جوادی گفت:

    مقاله کامل

    1. پرشین گاتر گفت:

      ممنون از توجه شما

  5. Niazi گفت:

    Sadeghiinia

  6. فراهانی گفت:

    با کمک مقاله گاتر نصب کردم

    1. پرشین گاتر گفت:

      ممنون از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *